Руският президент Владимир Путин увери, че за Запада ще бъде невъзможно

...
Руският президент Владимир Путин увери, че за Запада ще бъде невъзможно
Коментари Харесай

Путин иска да се преразгледа споразумението за износ на зърно от Украйна

Руският президент Владимир Путин увери, че за Запада ще бъде " невероятно " да изолира Русия и че Москва ще се опълчи на опитите страната да бъде свалена от интернационалната сцена. Той заяви, че Русия не е изгубила нищо в световната борба със Съединените щати поради спора в Украйна, а е спечелила, като е заложила на нов върховен курс, който ще възвърне нейното световно въздействие. 
Прочетете още
Пред Източния стопански конгрес в съветския тихоокеански град Владивосток той дефинира войната в Украйна като повратна точка в историята, в която Русия се отърсва от униженията, съпътстващи разпадането на Съветския съюз през 1991 година, заяви " Ройтерс ".

В главната си тирада Путин съвсем не загатна Украйна с изключение на износа на зърно. Но на въпрос на модератор дали нещо е изгубено от спора Путин сподели, че Русия е спечелила и ще излезе актуализирана и изчистена от трудности, цитира " Дневник ".
" Не сме изгубили нищо и няма да загубим нищо. Всичко, което е излишно, нездравословно, и всичко, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено ", увери съветският президент.
Путин дефинира като недалновидни и застрашаващи целия свят западните наказания, който по думите му се обръща от ден на ден към Азия.

Президентът съобщи още, че Западът е подкопал световната стопанска система с " нападателен " опит да наложи превъзходството си в целия свят, само че вместо това е дал късмет за напредък на Азиатско-Тихоокеанския район.
" В опит да се опълчват на хода на историята западните страни подкопават основните стълбове на международната икономическа система, изграждана в продължение на епохи ", сподели той и добави, че " доверието в $, еврото и лирата пада ".
След налагането на глобите Русия стартира да вижда повече благоприятни условия в пазарите на Близкия изток и Иран, сподели още Путин. В сряда Москва заяви, че ще стартира да изнася природен газ за Мианма, а Китай ще заплаща половината от доставените количества газ в рубли.

Русия ще регистрира бюджетен остатък тази година, сподели президентът Владимир Путин в сряда, защото съветската стопанска система е на път да регистрира леко стесняване за годината.

Той предвижда, че съветската стопанска система ще приключи годината с остатък от 0.5 трилиона рубли (8.18 милиарда долара) през 2022 година, само че Брутният вътрешен продукт ще спадне с " към 2% или малко повече ".

Президентът Путин съобщи още, че Москва ще упорства за смяна на изискванията, контрактувани с Организация на обединените нации и Турция, за износа на украинско зърно през Черно море, защото съвсем целият износ е отпътувал за Европейски Съюз, а не за най-бедните страни в света, каквато беше първичната концепция.

" Ако изключим Турция като страна медиатор, тогава всичкото, съвсем всичкото зърно, изнасяно от Украйна, се изпраща не в разрастващите се и най-бедните страни, а в страните от Европейски Съюз ", сподели съветският президент, добавяйки, че два от 87 кораба със зърно са били разтоварени в нуждаещи се от подкрепяне страни, като те са получили 3% от целия сбъднат от сключването на съглашението на 22 юли експорт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР